dimarts, 26 de maig del 2015

LES PILES


Les piles són fonts d'energia elèctrica. L'energia és emmagatzemada com a energia química i es transforma en energia elèctrica quan convé. Hi ha piles de diferents voltatges. Com més gran és el voltatge, més il·luminarà la bombeta o més ràpid girarà el motor.

Les va inventar un físic italià
Té dos pols, el positiu + i el negatiu -.
Estan feta de zinc i diòxid de manganès  (MnO2). Les primeres piles estaven fetes de niquel i cadmi.
 
Les piles les va inventar Alessandro Volta, un físic italià al 1800


TIPUS DE PILES
Piles Botó:Són piles que es caracteritzen per tenir una dimensió reduïda i generalment forma de botó. S'utilitzen en aparells petits.









Les piles grans:Aquestes piles que es caracteritzen per les seves dimensions més grans i la seva utilització en aparells més voluminosos. La més comuns són les piles convencionals i les piles de petaca.

Les bateries de mòbil: Aquests són piles recarregables que es poden utilitzar durant molt de temps. Els més freqüents són de níquel-cadmi.






dijous, 21 de maig del 2015

 BIOGRAFIA DE GEORG SIMON OHM

Va néixer el 16 de març de 1787 a Erlangen, Bavaria.Va ser el més gran dels set fills d'una família de classe mitjana baixa. 
Va estudiar a la universitat de la ciutat. Va dirigir l'Institut Politècnic de Nuremberg de 1833 a 1849 i des de 1852 fins a la seva mort va fer classes de física experimental a la Universitat de Munic.  
Ohm  va arribar a quantificar la resistència elèctrica. 
La Reial Societat de Londres el va premiar amb la medalla Copely al 1841 i la Universitat de Munic li va atorgar la càtedra de Professor de Física a 1849.
En 1840 va estudiar les pertorbacions sonores en el camp de l'acústica fisiològica (llei d'Ohm-Helmholtz). A partir de 1852 va centrar la seva activitat en els estudis de caràcter òptic especialment en els fenòmens d'interferència. Va publicar diversos llibres de temes físics.
Georg Ohm va morir el 6 de juliol de 1854 a Munic.

 
ELS MEMES

Els memes són noves formes de transmissió de la cultura a noves generacions, el seu creador va ser Richard Dawkins.

Serveixen per a transmetre una idea, un pensament, una situació etc. Apareixen sovint a les xarxes socials i en pàgines d'humor com, memedeportes o ¡Cuanto cabron!  

Pàgines per crear memes:

Aquí teniu el meu meme: